En veckas bakfylla

Slår ut idag, men så skönt att slippa dricka alkohol idag. phew :D
Igår var fett najs, dock lite segstartat. Jag vaknade tio i ett och satte mig vid msn och började prata med Lewin. Då visade det sig att nollningen började kl 13 och inte kl 17 som jag trodde. Så snabbdusch sen iväg, men det blev pizza och cola innan jag gav mig på ölen. Sen fick man en ganska bra fylla, inte lika bra som Sis då ;) Henne fick vi ta hem i kundvagn redan klockan fem. Har en bra bild men tror inte hon blir så glad om jag lägger upp den här så. Men maila mig om ni vill se ;) hah.

Nej idag måste jag packa upp mer grejer banne mej. Och så måste jag till Ica för jag är hungrig.



Wasted again

Wowo, det är fredag, det finns hopp om livet!
Igår var det stadsvandring sedan Pudas, vilket indirekt betyder lite sång, lite dans och lite naket. Finns en del sköna nollor faktiskt. Jag köpte en sån där stor Newcastle som jag alltid köper på Pudas när jag som minst behöver den. (1,6 liter) Men eftersom jag inte har någon bild från igår lägger jag upp en gammal bild på en likadan öl :)

Börjar bli lite fason i lägenheten med, någorlunda. Kanske är dags att ta hem folk för efterfest snart :) inte för många bara, då blire jobbigt.

Pelle kom och väckte mig för en timma sedan å ville ha flyttkartonger. Sucks. Sen efter bloggutbyte på sms hamnade jag här, måste ju uppdatera mig lite. Blir väl att duscha å de snart. Sen käka något sedan på alkoholen igen. Idag vet jag inte riktigt vad som står på schemat, femkamp tror jag. Hoppas det, det är banne mig det roligaste på hela nollningen, det och skattjakten.

Nu lite Caj Karlsson och njuta lite av bakfyllan.



Torsdag?

Glömde nästan vilken dag det var, man blir helt lost under nollningsveckorna. Idag blir det fest igen, när jag tvättat klart. Stadsvandring idag sedan Pudas. Jag lär stå vid telefonkiosken :D


när hon ler mot mig sådär
då fattar jag äntligen hur liten jag är

jag har nog ingenting mer att säga



Backdrunk day

Ja det är fel, med mening.

Igår var de najs, lagom till nollningsaktiviteterna skulle starta slutade det regna och solen kikade fram. Jag fick ta emot mycket mutor på den leken jag höll i, sju öl fick jag totalt plus det egna vinet och ölen jag hade med mig. Efter lekarna blev det förfest hos Sigge med shottar, musik och nollor. När fyllan blev bra tog vi oss till Stallarna, länge sedan man var där. Kanon kväll. Men fasen vad alla jävlar var kåta igår, man fick tacka nej till ett antal skamliga förslag. Så vi tog efterfest hos Sigge igen, fast utan nollor. Sedan tog jag mig hemmåt någongång frammåt småtimmarna.

Idag har jag letat förbrilt efter min mobilladdare utan resultat. Vänt upp och ner på varenda flyttkartong. Måste fan ha tag i den nu.

Sen kom jag på att jag glömt bort att äta idag så nu får jag fixa lite köttfärssås och sedan packa upp mera. Jag ska förresten inte ut idag. Spar mig till i morgon å ska toppa fyllan från igår :)
Så hör gärna av er ikväll och roa mig lite.




Måndag kväll...

Körde första repan me hojjen idag sedan olyckan. Kändes lite konstigt och jag tog de väldigt försiktigt i kurvorna. Men det var inte långt ifrån att jag blev påkörd av nån jävla dåre när jag var på väg ut till Sammarkand. Tvåfiligt och jag låg i vänstra och helt plötsligt var det en bil på väg in i mittkörfält just där jag var, han måste missat mig i döda vinkeln eller nått. Hade ju varit lagom roligt, fattar inte varför folk aldrig ser hojjar på vägarna.

Sedan var de nollning, drack ett par öl sen velade jag lite innan jag gick hem för att plugga å packa upp. Mest blivit uppackande å inte mkt pluggande alls. Måste få upp nån jävla lampa, så mörkt här så ser ju inget. Nån som har slagborr?

Nu ska ja köra upp nån kartong till och kanske räkna några mattetal. Stay black!


Måndag

Måndag i nya lägenheten och man får ångest när man ser hur mycket jag har kvar att fixa. Massa kartonger som inte är uppackade, kläder överallt, böcker, sladdar, lampor å speglar som ska upp. usch. Hjälp någon?

Idag börjar nollningen med, lutar åt att det blir lite öl och typ skiter i att plugga till tentan i morgon, kommer inte klara den ändå :)

Men öjj, kom å käka tonfiskpaj då.

bara döda fiskar flyter med strömmen
å inte fan är jag död, å inte någon fisk


Plötsligt vet jag inte längre var jag står..

Nollning i morgon, massa plugg som inte hunnits med. Sex kartonger kvar att packa upp. Borra, spika, fixa. USCH.
Tänk vad tiden går, jag vet fan inte längre var jag står. Varför får man alltid denna jävla panik. Måste ju finnas dom som har det värre än mig.

Är det någon som vill ha chips? Dom var inte goda.

det fanns en tid då jag kunde vara mitt rätt jag,
men det var länge sedan då var jag bara barn.
full av liv, jag ville veta allt.
intensiv, våga känna känslorna dansa fram
någonstans på vägen blev det fel, det blev ett spel
och jag förlorade mot mig själv och den jag är



Håll om mig

Det gör så ont, fortfarande och det vill inte sluta. "så håll om mig, släpp mig aldrig igen".

Äntligen tillbaka

Äntligen i Växjö igen. Så jääävla nice. Och de första jag såg när jag klev in i min lägenhet var ett gäng öl som väntade på mig. ibland är livet bra underbart. Just nu är jag i grannhuset och ser på film med Susanna, käkat pizza med, känns att man är i Växjö igen :)

Jag köper antagigen en ny dator på lördag, så de e najs.

Igår bar det av till Malmö kl 06.00. Framme runt elva och det blev kebab med Jacke sedan bolaget och började öla hos Otto. Sen körde vi bandets grejer till scenen där dom skulle lira och riggade upp. Kollade på dom och drack mer öl och sedan blev det Dropkick och Moneybrother och lite häng med Emelie och Elias, har saknat honom :)

Men jag skriver igen när jag har ny dator, håll utkik :D

I dont even know

Maybe you're right
We've had a good time
I'll sit around you get yourself a new life
Go get your spot, go find your smile
And just let it shine tonight wherever you are


Sista kvällen på LÄNGE med dator nu. Så lär dröja ett tag innan jag kan blogga om jag inte kan sno en dator nånstans..



Let´s go Murphys


Imorgon - Malmö. Elias och Dropkick, kommer bli en fet kväll!

Här ett smakprov, längtar som fan. Dropkick är fan de bästa bandet jag sett live ever.






Synd om Kallur, snubbla sådär på häcken. Tur för henne att hon har rätt schysst häck ändå.

Och Musse kom bara tia, eller elva. Nu är det kört för alla Svenskar, det blir inga mer medaljer om inte Holm lyckas, men det tror jag inte.







When I am with you, everything is okey

Prio ett är att du mår bra, hellre du än mej. Det vet du.

There are words, and memories that you don´t want to share
But then I just gonna let you be you

Och på något sätt mår man bättre av deppmusik och deppfilmer, fast det är tvärtom, på riktigt.
En tanke slog mig idag, tänk om jag egentligen dog i den där olyckan för tre veckor sedan och allt som hänt efter bara är en sjuk dröm? För det är efter smällen som allt börjat strula. Mayybee I didn´t leave this world alive.

Öjj jag har en sak åt dig..




Den eviga fyran

Sverige. Alltid fyra, i allt, jämt.

Lassi missade i sin final, ingen medalj. Ida-Terese förlorade i sin bronsmatch i brottningen. Så där rök två av mina tips, fast det var så nära. Men vi kanske kan väga upp det med ett guld i tennisen i eftermiddag?

Och på tal om medaljer, nyss beslutade IOK att Ara blev av med sitt brons, som han ändå inte ville ha. Men det hade ju varit kul för Sverige som nation i statistiken. Men jag tycker mitt tips räknas ändå, han vann ju ändå ett brons.
Dom grundade sitt beslut på att svenskens agerande strider mot den olympiska andan. Jag undrar om korruption, mutor, dommarmissar och mordhot är bra exempel på den olympiska andan, det verkar ju så..

Nu, tvätt och mattematik.

Uppdatering

Sista dagen på jobbet idag, jag slöade mest och småglodde på tennisen. Dom verkade nöjda med mig allafall, sa att jag skulle höra av mig om jag ville jobba i vinter eller så. Peppt. Men jag tror jag ska vara ledig i vinter.

På tal om tennisen, vilken match. Sverige tog hem semifinalen efter nästan 5 (!) timmars spel. Så där är en medalj jag inte har med i tippset, silver eller guld.

Igår bjöd jag syrran på bio. Arkiv X. Den var rätt okej, men jag förväntade mig mer. Den hade tappat X-files andan och liknade mer en Beck film.

Testade att träna idag med, foten och knät höll hela träningen igenom med bara lite känningar. Det var med skönt, inte tränat med Dockers på fyra veckor nu.

Det ser bra ut för IKO i säsongens första match. Ledning borta just nu 0-6.

Nu, tv med pappa och mia, sen sova. I morgon, tvätta, packa, matte och eventuellt umgänge.




Första tippset inne, med protest..

- Ara Abrahamian, Brottning - Brons

Ara tog precis som jag tippade igår, brons. Även om han stog för en stor protest vid prisutdelningen. Han klev upp på pallen, tog emot sina blommor och sin medalj, sedan klev han ner, lämnade medaljen i mitten av brottar-mattan och lämnade hallen. "Den här medaljen betyder ingenting för mig" Säger han.
Anledningen var att han felaktigt blev bortdömd i semifinalen för, enligt dommaren, ett felaktigt lås. Som däremot var regelrätt. Surt läge. Bilden är från Aftonbladet.se

Nu får vi se om resten av tippsen går in. Tippset om Stefan Nystrand försvann ju inatt, jag gick till och med upp 04.49 för att se finalen, där Nystrand låg just på bronsplats med 15 meter kvar men tappade.

OS i Peking

Ännu en oväntad medalj idag, och som vanligt går det kasst för alla andra Sveriges lag.

Handbollsdamerna förlorade tredje raka och är på väg ut. Fotbollsdamerna kommer åka i kvarten mot Tyskland.

Hittills har vi endast två silver alltså, och här kommer mitt tips över övriga medaljer Sverige kommer få:

- Ara Abrahamian, Brottning - Brons
- Ida-Theres Nerell,Brottning - Brons
- Lassi Karonen, Rodd - Brons
- Stefan Nystrand, Simmning 100m fritt - Brons
- Susanna Kallur - 100m häck - Silver
- Johan Wissman, 200m - Silver
- Inga Guld (ev. Holm i höjd, allt eller inget)


Whiskeyn läker inga sår

Det är så jävla svårt att hålla sig borta från mobilen och skicka det där smset, men jag ska inte, fast det är så nära flera flera gånger.



Snart är whiskeyn slut, igen. Men den hjälper, just nu.











Och det är orden som jag hatar, för jag vet hur rätt du har
Du går sen finns du inte längre till
Och en doft i mina lakan, ska bli allt du lämnar kvar
för att påminna mig kalla nätter om att jag gjorde precis tvärtemot vad vi vill
För det rätta jag gör känns så vanvettigt fel
Nu ska natten bli drömlös och vardagen förstörd
Det blir tredagars fyllor och tv-spel
medan världen omkring är brutalt oberörd



Movies

Håller på att sätta ihop en storbeställning till min filmsamling som jag ska skicka nu när lönen kommer. Är uppe i omkring 20 filmtitlar ( i denna order, har omkring 300 hemma )

Men jag vill ha lite tips från er. Vilken film får jag inte missa i min filmsamling? Kommentera och ge mig lite tips.

***

Sitter på jobbet, segt som vanligt. Men snart lunch och den sega eftermiddagen kvar. Förmiddagen går alltid fortare än efterm. Sedan bara tre dagar kvar. Uh så gutt.



So this means goodbye

Du ska ändå ha lite creds, det ger jag dig..
Helt sjukt att man ens kan tro på omöjliga saker, vad har jag att erbjuda liksom.

I begged their forgiveness
I wish I was dead
I hung my head
I hung my head

***

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat

Party all night

Kom hem vid tio tiden i morse och däckade i soffan. Det var en helt okej natt fan. Bra fylla och bra folk.
La in lite bilder från mobilen som togs igår, innan och på festen, samt på presenten till Björn som jag utlovade.

Här är då presenten. En gammal spritflaska som jag slet bort ettiketten och ritade en döskalle (obs, de e assvårt å rita på runda saker så döm inte)
Inuti var det fulvodka som jag blandat med pepparmintolja och karamellfärg.












Även dags för en Ego-bild, de var länge sedan ju. Passade på att ta en medan jag
gjorde mit iordning för party.
Det stod även på min öl att den var "lömsk" haha.

Kvällen inehöll allt man kan begära. Allt  från alkohol, bastu och pool till pingis, getingjakt, kovältning, spyor och elstängsel.

Lördag

Sov ut idag, så jävla skönt, ända till elva sov jag. Sen har jag tvättat och gjort lite nytta och så såg jag damfotbollen, var det Sveriges första vinst hittills i OS? Tyckte jag bara läst om förluster på aftonbladet innan, i boxning, fotboll och handboll typ. Men nu vann dom. 1-0. Bra gjort :)

Nu ska de snart iväg till lyx-stugan i skogen med pool å allt. Jag har fixat Björns present, kommer bild på den här i morgon.
Finns egentligen bara en sak att säga om kvällen, It´s gonna be a blackout. Och det är tur att jag i veckan har skaffat sånna linser som jag kan sova med, då kan jag däcka på random place som känns gött typ.

Nu vankas det dusch, känner mig rätt smutsig. Haha.

I morgon kväll kommer repotage från bravaderna. Stay Black!

Internationella Orgasmdagen

Vilken dag det är idag.

Och nu är det nästan helg, nästan, nästan, men först är det kafferast sedan lite mer jobb. Sen, sen är det dags.

Idag har jag även adressändrat och gått ur svenska kyrkan (skattepengarna är mina). Ni får komma till min nya lya sen å ta en sup :)


Det där löftet kan du stoppa upp nånstans.




There´s an ocean between where I am and where I want to be

Jag är nästan säker, så fort jag är klar på vxu blir det utomlands och jobba, bara några månader, det räcker. Jag är grymt pepp på Dublin, var fint där. Snart ett år sedan vi var där, nästa vecka. Slänger upp en bild från Dublin med.
Men men, som sagt, ett år kvar tills dess. Hoppas de finns lika många lediga jobb inom Cad då som det gör nu..

Just nu måste jag fokusera på den där jävla tentan som släpar, måste klara den nu. Sen är de dags att klura ut ett exjobb, jag har lite ideér. Det gäller bara att få rätt företag att nappa på idén med.

Nu är klockan snart tio, varför blir man pigg då när man vatt nära att däcka i soffan tio gånger under kvällen? Idag tog jag mig en egenkväll, cola, polly och nightmare on elmstreet. Man behöver sånna kvällar ibland, är lite trött på att hänga med familjen nu. Vill till min egen lägenhet igen, nu, men bara typ 14 dagar kvar nu.

En arbetsdag kvar, sen helg. Skönt med fest, har laddat ordentligt. Tio öl (10%) och en flaska whiskey, tror jag ska ta med min rom med som är kvar sedan midsommar. Kan bli en bra natt.

Någon som vill följa med nästa sommar och jobba i ett annat land, om nu tjockisen bangar på Dublin, jag vågar nog inte åka själv. Är man feg så är man.

It's like a bad movie

En av de få som läser i min blogg tyckte att jag borde jobb-blogga lite idag med. Så jag får väl ta mig tid från mitt mycket stressiga arbete (observera att jag jobbar kommunalt) hah.

Det är med kärlek som med tidningsprenumerationer - om man inte läser varje dag kan man lika gärna köpa lösnummer. Eller läsa grannens!

En pojke ~3 sitter i kundvagnen medan hans mamma ~30 plockar varor. Mamman tar upp en påse smultronrån och slänger ner i vagnen.
Pojken (tar upp påsen och ropar): Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!

tjuvlyssnat.se är med bra arbetsunderhållning.

Och jag har börjat lyssna på Bowling for Soup igen. Flera år sen, men de e peppt.

***

Jag gjorde ett personlighetstest förut med, vet inte men jag tror de stämmer rätt bra?

SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.





Darra i takt en liten stund

Yesterday was easy
Happiness came and went
I got the movie script
But I don't know what it meant

I light a cigarette
'Cause I can't get no sleep
Theres nothing on the TV nothing on the radio
That means that much to me
Theres nothing on the TV nothing on the radio
That I can believe in


Jag vet inte hur jag ska summera dagen, den är precis som alla andra, jag är så le på det här nu. Det var så okomplicerat innan du rörde till det så här, allt rullade på och jag var van, det var rutin.

Jag vet inte.

Du borde testa dig, så du vet.

Jag måste säga att tanken låter mycket lockande och spännande.


Det är bra att argalappen.se finns. Bästa underhållingen om dagarna.

Jag vill inte sitta här mer, jag är trött på denna sommarpraktik och detta varma kontor, jag vill tillbaka till Växjö, till ölen och vännerna. Komma bort från allt vad Oskarshamn är. Nollningsdags snart med då, skall bli kul Festa två veckor innan allvaret börjar, på riktigt. Å bara ett år kvar, sjukt skönt.

Blir Malmö en sväng snart med, 19e rättare sagt. Ska se Elias å pojkarna lira innan Dropkick, ska bli sjukt peppt. Missade Dropkick förra året men lever lite ännu från konserten 2006, var på scen två gånger.






Här får ni ett smakprov på The Part Timers.

Välj ett band och svara på frågorna med låt TITLAR:

Band: Flogging Molly

Är du en man eller en kvinna: Selfish Man
Beskriv dig själv: On The Back Of A Broken Dream
Hur uppfattar andra människor dig: The Wrong Company
Hur mår du idag: The Worst Day Since Yesterday
Beskriv din flickvän/pojkvän: For The Summer That Was Lost
Beskriv var du vill befinna dig just nu: Far Away Boys
Beskriv vad du vill vara: Whats Left Of The Flag
Vad vill du ha just nu: Seven Drunken Nights
Beskriv hur du lever: Tomorrow Comes A Day Too Soon
Beskriv hur du har sex: Fish On The Barbie
Ge några visdommens ord: Kiss Me Im Shitfaced
Din inställing till alkohol: Fuck You, I'm Drunk
Din inställning till religion: Screaming At The Wailing Wall
Vad är vackrast för dig: The Story So Far

Jag vill vara naken och full, ramla omkull

Längtar fett till partyt på lördag, vet inte ens vart jag ska. Åker bara i den bilen ja blir tillsagt å då ska ja ta igen all utebliven fylla på flera veckor..
Hittade lite gamla alkisbilder ja slänger upp, alltid roar de någon..

         
1,6 liter Newcastle, bästaste ölen.               Midsommar 2005

         
Chilinötter                         Min enda minneslucka ever, den var på tolv timmar..

Vinterkänslan nummer ett

Ja jag erkänner, jag är lite av en hockeynörd. Man är liksom uppväxt med det, fanns inte mycket annat i Oskarshamn när man var liten. Har följt laget från div.3 i början av 90-talet så det sitter i.
Idag var jag och kollade på lineup av årets lag. Verkar rätt spännande. Lite vinterkänsla med hockey ändå. Synd att man inte kan se så många matcher när man bor i Växjö bara, fast vissa går ju på tv och nån match är det ju i just Växjö med. Ser fram emot det, men jag vill ha sommaren kvar lite till..






It brakes my heart to see you this way

Vill man ha lite medlidande får man ibland gå till youtube när man sitter ensam på sitt svettiga kontor.
Det är förresten en av de bästa låtarna, ever. Väcker minnen från konserten 2007.



Jag har förresten starkt övervägt att byta efternamn, pallar inte heta Karlsson längre. Men vill ändå ha något på K så jag fortfarande kan vara TK, lättast så ju. Efter mycket tankar tror jag det lutar åt något som börjar på "Kall" och slutar på ordet "Öl" fast på något annat språk, här är mina favoriter, vad tycker ni?

Tobias Kallbeoir (irländska)
Tobias Kallalu (lettiska)
Tobias Kallbere (rumänska)
Tobias Kallbia (hawaaiiska)
Tobias Kallbir (indonesiska)
Tobias Kallbjor (isländska)
Tobias Kalloke (afrikanska)
Tobias Kallsor (ungerska)


Måndag morgon

Och det känns värre än väntat, inte ens ett tafatt sms..
Var tvungen att underhålla mig själv, blev en sån här:

VEM RINGDE DU SENAST:Mamma  VAD STÅR DET I DITT 7:E MOTTAGNA SMS: Ok. Men d e ju dig ja vill ha! Puss VEM SKICKADE DITT 12:E MOTTAGNA SMS: Hanna VAD STÅR DET I DITT 12:E MOTTAGNA SMS: (det var långt, men hon förklarar vilken idiot till jobbarkompis hon har) SENAST SKRIVNA SMS: Godnatt.. HAR DU NÅGRA UTKAST: Ja, en låttext. VAD HAR DU FÖR KONTAKTER SOM BÖRJAR PÅ M: Mackan H, Malin Gärdsfält, Mamma hem, Mamma mobil, Monolou, Maria Apollo, Maria D, Marko, Martin, Martin Forsell, Mia, Michelle M, Micke Ferm, Micke B, Micke Preiss, Milita, Mimmi, Mormor.HUR MÅNGA LÅTAR HAR DU PÅ DIN MOBIL: Åtta st..

Är det ens någon som läser min blogg?

Allt började 26 Maj, 2005.



Var är festen?

Det händer ju nästan aldrig något kul i den här staden. Hittade en bild som beskrev det rätt bra.. Borde ha festat igår, ångrar det hårt nu. Inte varit full på typ två veckor nu, minst. De e surt..

Jobba två veckor till, värsta ångesten när man tänker på det, sen direkt tillbaka till Växjö å plugg plugg plugg, borde börja plugga redan nu eftersom jag har augustitenta. hmm.


På tisdag fyller syrran år med, något förslag på nån sista minuten present jag kan inskaffa?








Är det inte lite meningslöst, egentligen?

Att blogga alltså, jag har alltid ogillat folks bloggar och läser dem aldrig, men nu i sommar har de blivit som ett tidsfördriv i brist på annat (jag är i Oskarshamn, hallå) att läsa bloggar från olika bekanta. Så jag tänkte att jag gör väl ett försök, även om jag inte begär att nån jävel ska läsa skiten. Men de kan helt enkelt vara skönt att bara skriva av sig ibland med.

Idag är det lördag, sjukt trött Tobias idag. Sov till tolv, sen nån timma i soffan här å där. Sjukt seg dag, skulle kunna däcka nu. Å inte många själar som hört av sig idag, typ fyra sms å inga samtal på hela dagen, värsta pepp-lördagen.
 Egentligen borde jag festat, jag skulle behöva det, flera veckor sedan sist, skulle behöva en jävla fylla å bara glömma alla problem, sucks ass. 

"Det har slutat igen som det gör nästan jämt, jag är naken och full. Jag har fallit omkull, som en felkonstruktion, som en clown, som ett uruselt skämt"

Det känns allafall bättre efter olyckan nu, gått utan kryckor ett par dagar men jag kan inte gå många steg utan att de svider anus i hälen. Men man har mest ångest för hojjen, å träningsuppehållet som blir. Ska bli så jävla skönt att komma tillbaka till Växjö igen om några veckor, "till rutinerna" som det heter men egentligen bara är mitt meningslösa liv i en trång, svettig lägenhet. Jag önskar att det fanns alternativ..

RSS 2.0