Nytt matchställ

Manager för American Football Club Oskarshamn mailade nyss ut hur vårt nya matchställ kommer se ut inför säsongen 2009 :)
Riktigt fett tycker jag. Tänkte dela med mig av den.



Idag har jag bakat saffransbullar och färgat håret, värsta hemmafrun idag typ. :)

Vad ska man önska sej i julklapp när päronen tjatar å undrar?



Derbyseger

Igår blev det en skön derbyseger i TV-matchen mellan Oskarshamn och Växjö med 5-3.
Jag hade bettat på 5-2 och det hade gett mig 800 kr i vint men Peter Hirsch snubblar in 5-3 pucken med 5 minuter kvar av matchen, suck.

Idag är de byggprojektet som får tid. Jobbat hela förmiddagen och nu hemma på lunch sedan har vi handledning vid ett.
Jag ska nog fixa lite bilder på våra vackra hus snart :)



Besviken

Jag är besviken på era uteblivna kommentarer om Pest eller Kolera.
I morgon är det derby på tv. hu hu

Bjuder på en bild min syster tagit på vår kära lillebror







gryningen randas i den frostnypna staden, allting är stilla
och där på trottoaren, under ett täcke av renaste snö
ligger liket av ett fyllo, lämnat där att dö
han har frid, han är lugn, han fryser ej mera
det ser ut som att han sover och i drömmen så ler han
för i morse när klockan slog fem, kom en ängel och tog honom hem




Söndag del 2

Idag vart det både en sväng på stan, sammarkand och i11. Fick även hit min nya tv, nice :)

Här kommer utlovade veckans lista:  (förresten, jag önskar fler svar på veckans Pest eller kolera, endast tre svar förra veckan.... )

Veckans Låt:
Loke - Allt du är. Den ger minnen och är fortfarande en grymt vacker låt.
Veckans Film: Eastern Promisses. Grymt bra!
Veckans Idioti: Skavsår.
Veckans Ord: Lunchligg. Alla som är sena till skolan på eftermiddagen har legat på lunchen.
Veckans Grej: Peter Hirsch, är det vår frälsare nu?
Veckans Tips: www.worndownshop.se
Veckans Pest eller Kolera: Skulle du vilja vara sjukt ful och få ligga hur mycket du vill resten av livet eller vara sjukt snygg och aldrig mer få ligga?





Söndag

Idag är det söndag, efter en slapp helg. Fredagen spenderades i soffan med pizza och hockey på tv. Skönt med äntligen helg där. Lördagen bjöd på morgonträning och sedan hockeymatchen Västerås-Oskarshamn på tv (Osket vann 1-2) så nu laddar man för derbyt på tisdag mot just Växjö (i Oskarshamn) men matchen går på tv. Någon som vill komma hit och se den med mig? :) Vore trevligt med sällskap.

Idag kommer morsan på besök, jag gissar på att hon kommer om 40 min eller nått. Blir väl lite söndagsshopping på Sammarkand och mat. Fast jag e pank så jag kan inte handla nått :(

Veckans lista får ni vänta med tills ikväll ;)



Sista chansen

I morgon är sista chansen att ta tillvara på 15% rabatt i hela butiken. Använd rabattoden "TIDIGAJULKLAPPAR". Finns mycket fint att ge bort i julklapp.

Fyra

Bra nervösa vi varit för projektledningstentan vi skulle få tillbaka idag, inatt drömde jag att läraren tyckte at för många hade klarat tentan å höjde godkänt-gränsen till 45 och att jag hade 44.
Nästan sanndrömm, allafall andra delen. Jag hade 44,5 och nådde precis upp till en Fyra i betyg, så jävla fint.
Det var räknat med två delar, tentan var en del där man kunde ha 30 poäng som max och ett grupparbete som man kunde ha 30 max på och där hade vi fått ihop ynka 20,5. På tentan hade jag 24/30 och det var jag ju nöjd med :)

Nu ska ja iväg å träna lite BJJ, ha de peppt.



Datorlös helg och Pappa på stan

Min dator krashade förra veckan och den har varit på besök i Oskarshamn och kom åter till mig idag. Helgen har varit slö och tråkig. Var och tränade lite BJJ i lördags förmiddag och på kvällen ställde jag, Pelle och Osten upp för klubben genom att nattvandra på stan. Sjukt tråkigt, tråkigaste kvällen någonsin kanske. Regn, blåst, fula gula jackor, trasiga jeans, försmå skor och en jobbig tant i sex timmar utan ersättning.

Nu kom jag nyss hem från gymmet och måste duscha, men här kommer en snabbis av Veckans lista som skulle kommit igår, även med en nyhet som kommer vara med från och med nu, "Veckans Pest eller Kolera". Det innebär att ni som läser den måste svara på frågan i en kommentar :)

Veckans Låt - Utan dator blev all musik från Bandit Rock Radio som bjöd på massa gött ja lyssnade på för länge sedan, tex. denna. Fet låt.
Veckans Film - One Missed Call. Egentligen rätt B men jag gillade den.
Veckans Idioti - Pappa på stan. Varning, ställ aldrig upp!
Veckans Ord - Fyllesång. Många sjunger på fyllan, även om de inte borde.
Veckans Grej - Diciplin. Bara gör de.
Veckans Tips - Gör backup på viktiga saker på din dator, man vet aldrig när den dör.
Veckans Pest eller Kolera - Skulle du för resten av livet ha gröna tänder (som inte stinker) eller ha sjukt vita tänder som stinker anus?



Varning

Detta blir ett inlägg i de lite känsligare och privata ämnet och jag varnar redan nu att ni inte behöver läsa det men jag behöver skriva det.
Ni får tycka de e larvigt om ni vill, jag skiter i vilket.

En vän sa till mig häromdagen när vi pratade relationer att man kan inte börja tycka om någon om man inte tycker om sig själv. Jag har klurat på detta sedan dess och det är banne mig det mest logiska jag hört på länge.
Och det förklarar varför mitt liv ser ut som det gör numera.
Självförtroendet dog totalt någonstans runt när jag var 18. Och när jag tänker efter blir det bara värre och värre hela tiden, nästan lite sjukt ibland. Paranoida tankar, jag tror alltid att folk jag möter på gatan, sitter i samma rum med etc. tänker saker om mig eller pratar skit. Jag märker på folk väldigt ofta, särskilt om jag säger att jag tränar så ser man reaktionen och tanken som susar innanför deras pannben, att jag bara är nån tjockis som aldrig tränat i hela mitt liv och de tror jag är värdelös på det. Om man sedan berättar för någon att jag tränade 9-11 pass i veckan förr och tävlade internationellt så tror folk att man ljuger, ser det ut som alla fall.
Men man kan ju inte leva på gamla meriter, man får ju bara gilla läget helt enkelt.

Wikipedia säger att ” Självförtroende är individens tilltro till sin förmåga att prestera. Det kan röra sig om arbete, skola eller sociala sammanhang. Självförtroendet kan variera från dag till dag och det kan höjas genom bekräftelse utifrån, eller tillfälligt höjas under exempel alkoholpåverkan. Självförtroendet kan snabbt tränas upp. Många blandar ihop begreppet med självkänsla, som är något helt annat.”

De enda gångerna jag tror på mig själv är i idrottssammanhang, och inte vad som då, bara sådan jag vet jag kan, som jag har nött i flera år, och det är ju inte så mycket då utan bara på mattan eller på rugbyplanen jag känner mig självsäker. Socialt är det värre, förr hade jag sjukt bra självförtroende socialt, antagligen för bra så att jag tömt ut allt för resten av livet och nu är det som det är.

Just nu räknar jag bara dagar tills jag kan lämna Växjö till sommaren. Få börja om någon helt annanstans och försöka igen, precis som jag trodde när jag lämnade Oskarshamn för Växjö, fast här blev det bara sämre än tidigare så jag hoppas nästa flytt medför något bättre. Ibland känns det som jag inte skaffat en enda riktig vän i Växjö, ingen sån där oslagbar alla fall.

Och snälla prata inte med mig om detta inlägg när vi möts.



Söndagsbloggen

Dagen har varit lugn. Sov ut till tio-tiden. Vid ett skulle jag möte upp grabbarna vid Tufvan för att käka lite och joba med våra ritningar. Men Tufvan var stängt så vi hamnade i bibblan ett tag. Efter det har jag styrt lite hemma. Tvättat å så. Pelle var här å glodde lite tv med. Kalmar FF tog guld idag och Sverige vann över Finland i hockeyn.

Vet inte vad man baserar denna funktionen på men värden på bloggen.  Jämfört min med några av mina vänners och här är resultatet.  www.bloggvärde.se

Min blogg - 2949:-
Bullen & Biffen - 1263:-
Sis - 3023:-
Storasyster - 1036:-

Det medger ju att jag ligger bara några kronor efter Sis och ska snart gå förbi :)

Veckans Låt - Denna är riktigt vacker.
Veckans Film - Tomten är far till alla barnen - Gick på tv igår, länge sedan jag såg den. Svensk humor och lite julkänsla.
Veckans Idioti - Förkylning. Det kan sabba så mycket, det är ju tråkigt att vara sjuk, tyvärr är det den årstiden nu. suck!
Veckans Ord - Vatten (klura på det du)
Veckans Grej - Träning, det var det veckan gick ut på. många pass, hårda pass, roligt.
Veckans Tips - Klä er varmt så ni inte blir sjuka som jag.



Hård vecka och sjukdom

Varit mycket och hård träninge varje dag hela veckan. Idag vaknade jag och min hals är helt cp-ond och jag har antagligen feber med. Jag trodde jag lurat allt vad sjukdommar heter de senaste åren, förut fick jag halsfluss 4-5 gånger varje år och var förlyld typ jämt. Nu har jag inte märkt av något särskilt på i stort sett två år, fören idag. Jag säger som Caj "Att älska är allt man behöver för att inte bli sjuk" Där har vi svaret.

Jag ska allafall hoppa in i en varm dusch och sedan gå bort till Ica, hämta ett paket med lite nya sängkläder å skit, inhandla de vanliga (frukt, mjölk, bröd) och eftersom det är fredag ska ja unna mig något unyttigt, det är jag värd efter en veckas slit och med sjukdom å allt. Sedan blir det nog bara film och soffa ikväll. Hoppas jag mår bättre i morgon, jag hatar att vara sjuk.



Tillbaka i Växjö

Skönt att komma tillbaka, fick G på mattekompletteringen, sjukt skönt!
Tog ett relativt långt gympass med Lina på BK idag, 1½ timma var de nog allafall. Sedan shoppade jag på ICA, frukt och grönt för 300 pix, fan va nyttig man känner sig då :p

Nu är det te och tv som gäller. Imorgon börjar nya kurserna.

Men jag tänkte tipsa er om julklappar. I min egna webshop med asnice kläder. Värt att kolla allafall. Just nu får du även 15% rabatt!!!!!! Gäller till 20/11 och du anger rabattkoden "TIDIGAJULKLAPPAR". Ta en kik.



Söndag i Oskarshamn

Jag la ner tid på ett långt och bra blogginlägg men allt försvann på att blogg.se server gav error när jag skulle publicera. Lagom jävla arg man blir.
Men det handlade typ om att jag är kvar i Oskarshamn, matten är löst och jag hann med allt i helgen som jag skulle.
Träningen med David var sjukt rolig och givande för oss båda.

Igår fick jag reda på världens roligaste grej typ. Killen som spelar Al Bundy, ni vet, han har svart bälte i BJJ. hur cool som helst.

Annars är jag rätt sliten, fortfarande i Osket och jag har tagit ett varmt bad i pappas badkar och ska snart dega ner i soffan så här kommer Veckans Lista, igen.

Veckans Låt - Denna tillägnar jag Danmark, speciellt den yraste människan där.
Veckans Film - Lotta på Bråkmakaregatan, som jag igår såg med en (för en gångs skull) stillasittande lillebror i knät.
Veckans Idioti - IK70 ett jävla sopgäng som aldrig vann!
Veckans Ord - Minusgrader. Nu kan vi använda ordet igen, hurra.
Veckans Grej - Alla helgona i Osket. Det är näst intill den mysigaste kvällen på året när man kan sitta på pappas veranda och se alla ljus på kyrkogården på andra sidan gatan, otroligt vackert.
Veckans Tips - Spendera tid med era nära och kära innan det är försent.



RSS 2.0