Snökaos på resan

Igår efter tentan åkte jag till Oskarshamn. Fortfarande på campus, på väg till sjuans buss började det snöa, fast blött och det la sig inte på marken, bara sån där jobbig snö. Väl på 310 från centrum mot Osket blev det någon mil norr om Växjö snöstorm. Runt Åseda var det 2 dm snö och sammanlagt såg jag åtta bilar i diket, ett släp och en husvagn. Bussen och bilarna på vägen körde sjukt sakta och resan tog 50% längre tid än den ska. Så tre timmar senare var jag i Oskarshamn.
Igår kväll blev det matte, jag har ju komplettering, löste två av tre uppgifter, sista är seg, har helgen på mig..

Nu ska jag dra å träna med David, han kör ju Kempo å jag BJJ så de blir nog lite halvfys/lek/sparring.
Sedan blir det öl och hockey!



SKÖNT

Kom nyss från tentasalen, skrev femtimmarstentan på mindre än två, så jävla skönt att den var så jävla busenkel. Riktigt gott. Så nu är projektledningen klar, byggnadsvården är klar (hoppas jag), matten är nästan godkänd som jag kämpat med i två år. Ska bara göra en komplettering så får jag godkänt. Detta är kalas. Nu mår man bra. Nu blir de mat, disk, städa, packa och sedan åka till Osket :D Jag är glad.



Förvirret

Förvirrad som jag var i mitt förra inlägg om dagar och hit och dit slog det mig nu, jag skrev ju banne mej ingen Veckans Lista i söndags! Så här kommer den, två dagar sent.

Veckasn Låt - Om du lämnade mig nu. Vacker låt som kan lugna ner efter allt jävla plugg.
Veckans Film -
Allt plugg har gjort att det inte blivit mycket tv alls denna veckan. Dock blev det en film som gick på tv4 film i söndags, Bodyguard. Lite lam film men helt okej för sin ålder.
Veckans Idioti - AIK supportrarnas sexattack mot Houkko. Slängde in 50 dildos på isen och hade stora uppblåsbara kukar på läktaren. Väldigt dumt men väldigt roligt. Hoppas alla är med på vad det är Houkko gjort? Fråga mig annars!
Veckans Ord -
är egentligen två ord, "konstlat gemyt". Att det ska vara så svårt att lära sig??
Veckans Grej -
Gängets pluggtaktik, vi e nog rätt sjuka i huvudet men vi hittar alltid på de konstigaste sätten att lära oss saker. Ramsor och grejer, oftast med en touch av sex eller dylikt.
Veckans Tips - Kvällsprommenader, njut av hösten innan det blir FÖR kallt!



Tisdag, eller?

Man har noll koll på dagarna och timmarna nu, man blir förvirrad i dygnsryttmen när de blir mörkt så fort. Sedan har det varit plugg hela helgen, hade mattetenta igår och har projektledningstenta på torsdag.
Så idag har vi öst i bibblan hela dagen. Snart dags för BJJ träning.

I helgen blire Osket, åker torsdag efter tentan och där är det fullspäckat schema med bland annat Amerikansk Fotbollsträning, träna Kempo med David, middag hos mamma och joel, hälsa på gammelmormor som fyller 92, ska på halloween fest hos Micke och Kicki, och på hockey, kanske två matcher och eventuellt träffa Simon med.

Idag bjuder jag på två bilder och en film. Filmen är jävligt fet, ett klipp från en Vale Tudo match, vilket är i grund och botten samma sport som BJJ fast här får man slåss, armbåga och knäa. Härlig volt killen slår! Borde ni kolla på! En bild togs idag i bibblan, fick zooma aset med min dåliga mobilkamera så är sjukt kass bild men det är en kille som var trött på pluggandet och hade däckat på bänken, han låg sådär bra länge. Den andra bilden är från när jag igår lyxade till det med en god kaka som jag bakade.






Tedenby!

Här kommer drömmålet från igår som jag utlovade på film. Alltså seriöst, har du minsta sportintresse över huvudtaget är detta värt att se, ett av de snyggaste hockeymålen i Sverige de senaste åren.

Ack så fel jag hade

Vilken match, fan vad man kan mysa en fredag. Osket spelade ut AIK och vann med klara 6-1 (hade 7-1 inne någon tiondel efter slutsignalen). Och vilket mål av Tedenby, måste bli allsvenskans snyggaste mål i år. Alla i tv klassade det som snyggare än det han gjorde mot Luleå för HV förra året, och det var valt till Elitseriens snyggaste den säsongen. Jag kommer lägga upp en film på det målet så fort det kommer upp på nätet. Riktigt hockeygodis.  MYS :D



Thank god it´s friday

Och seminariet är över, jag smet vid lunch eftersom mitt arbete presenterades under förmiddagen. SÅ SJUKT OGIVANDE KURS OCH DÅLIGA LÄRARE, fyfan! Pinsamt!! Hade egentligen velat stanna kvar bara för att få skriva utvärderingen. Men inte värt att plågas fyra timmar till.

BJJn börjar gå bra nu och är riktigt riktigt roligt. Igår körde vi från stående första gången och det gynnade mig som fan, gamal brottare som jag är. Fick på ett antal fina kast på dom mer rutinerade killarna, alltid roligt med beröm med. Tyvärr har båda knäna börjat fucka ordentligt, igen. Särskilt rädd om det som redan är opererat då jag för fyra år sedan plockade bort 80% av menisken.
Bilden visar hur gutt de va efter förra operationen. Ett av "titthålen" sprack upp på kvällen och läckte en del blod i sängen och på bandaget.

Igår gjorde jag nog världens godaste köttfärssås banne mej. Lök, vitlök, färs, havssalt, cayenpeppar, paprikapulver, buljongtärning, kalvfond, krossade tomater, grädde, mjölk och rårivna morötter. Damn!

Ikväll är det matte som gäller, allafall lite grann, sen blir det hårdsatsning i morgon och söndag. Måste se hockeyn på tv ikväll med, Osket tar emot Gnaget hemma i Oskarshamn Arena. Men jag räknar inte med vinst, Osket är sjukt kassa igår. Ibland skäms man att vara Oskarshamnare. Får nog gynna sig nått gött med efter en veckas slit och inför en helgs slit.

Förresten ring gärna å snacka skit, alltid skönt att komma ur matteböckerna några minuter, ni har mitt nummer!

Stay Black!



Nästa etapp

Ja då var man klar med nästa rapport, byggnadsvårdsarbetet, den tråkigaste kursen jag läst! Så den är inskickad och klar, seminarium på fredag. Sedan är det bara tentorna kvar, matte på måndag och projektledning nästa torsdag.
Igår tränade vi med våra nya GIs för första gången, lite ovant, lite klumpigare och mycket svettigare. Men roligt.

Idag gick jag upp tidigt, åtta, och började med arbetet, vid ett var det klart. Sedan städade jag hela lägenheten. Lite ångest när jag skulle torka golvet där. Jag hade köpt nytt sånt "mopp-huvud" ni vet, klumpen med alla dreadlocks. Och den passade inte mitt skaft så jag har fan torkat golvet för hand, oldschool. Men jag köpte ett nytt sånt där på Ica nyss och hoppas det skall passa.

Ikväll blire lite matte, lite, och hocket och frukt.

Laters.


Söndag igen

Ännu en vecka har gått och det känns som man inte gjort något sedan förra söndagen, bara att tentorna närmar sig. Fast jag har faktiskt fått en hel del gjort, skrev ju klart APU arbetet och skrivit det mesta på Byggnadsvårdarbetet, inväntar bara ritningar från vitterhetsakademin i morgon. Jag har knappt varit utanför dörren på hela helgen eftersom jag bara skrivit på det arbetet. 

Well, det är dags för veckans lista eftersom jag inte har så mycket mer att skriva om.

Veckans låt -
Denna låten är en grym remix som jag fick nys på denna veckan. Lyssna och njut.
Veckans film - Fight Club. Det var länge sedan jag såg den och den blev en perfekt söndagsfilm idag.
Veckans idioti -
Byggnadsvård. Ni BU ettor, läs inte den kursen! FY FAN!
Veckans ord - Känsla. Man ska beskriva sina känslor i huset man skriver om i den äckliga uppgiften. Sjukt patetiskt men ordet är välanvändt i arbetet. Bara att flumma på och vara glad.
Veckans grej - Sport. Osket har vunnit varenda match denna veckan, mora borta, mariestad borta och huddinge hemma. Sedan underhölls man av bra fotboll idag när Örgryte tog sig upp i Allsvenskan trotts att läktaren rasade i först halvlek. Sedan har det blivit mycket Ultimate Fighting på 4sport om nätterna.
Veckans tips - Inköp av icke-säsongs-varor. Kollade t.ex. in mc-prylar här om dagen och de e ju i stort sett halva priset på allt mot vad det är på sommaren. Jag får nog inhandla lite, behövs ju en del efter olyckan.

Jag upptäckte att det är dåligt med bilder i de senaste inläggen så ja slänger upp en på hojjen eftersom ja pratade om mc nyss. Så här fin var hon innan olyckan allafall..

Och ni som kommenterar utan namn, stupid stupid.




ÄNTLIGEN

Äntligen är jag helt klar med mitt APU arbete om Solbacka. Sjukt skönt. Någon som vill läsa det? Rätt nöjd faktiskt.

Det är mycket i skolan nu, jag har tagit fel på en vecka så jag måste genast börja nästa arbete som jag endast skrivit ca. 5 sidor på och skall lämnas in på onsdag med ytterligare 15 sidor samt ritningar som jag måste göra! Angst.
Hade seminarium på case-delen i projektledningskursen idag, tenta 30e.

Nu måste jag fixa lite i min skabbiga lya innan det beges till träningen i BJJ. Har förresten nu beställt en GI, eller ja en sådan där ugly pyjamas man har i kampsport ni vet. Fast min ser lite annorlunda ut än alla andras, för min är röd. Haha. Det vanligaste är blå eller vit, finns en del svarta med. Dyr var den med banne mig.

Ha de peppt!





Skolan

Fan snart e min utbildning slut ju. Just nu läser vi två kurser som är Projektledning 2 och Byggnadsvård. Byggnadsvården är ingen tenta utan bara seminarie på arbetet vi ska göra (och som jag ligger långt efter på). Efter detta ska vi läsa två kurser till, en av dem med tenta men den skall inte jag läsa för jag skall tillgodoräkna en sommarkurs jag har läst. Och efter det är det exjobb. Så detta är min sista tenta. Skulle man kunna tänka sig om jag inte haft halva mattekursen kvar och halva anläggningstekniken. Ska tenta matten denna period med och anläggningen i nästa. Sucks ass.
Men på tal om Exjobb, vad ska man göra? Jag har gjort ett finfint brev till det företaget som jag verkligen vill göra det för och jag har en kanonidé, hoppas bara dom nappar. Men om dom inte gör det måste jag ju komma på fler saker, snälla ge mig tips, seriösa tips?

Igår kollade jag på filmen Tillsammans. Hur var det nu, "hellre gröt tillsammans än fläskfilé ensam"? Äh, nu ska ja banne mej steka på lite fläskfilé, ensam! Ensamtiden är skön. Sedan ska ja börja på BV arbetet.



Veckans lista

Fins inte så mycket att blogga om, blev inga pengar på stryktippset. 13 rätt var nära men efter två mål i slutminutrarna slutade det på bittra 11 rätt och ingen utdelning. Suck!

Vi går direkt på veckans lista istället.

Veckans låt -Denna låt har spelats en hel del i mina högtalare denna veckan, den gör mig glad. Man kan ju inte bara lyssna på ny musik juh.
Veckans film - Remember the titans. Det är en film jag kan se jämt, närsom och hur många gånger som helst. Jag har lätt sett den 100-150 gånger nu.
Veckas idioti - Går på sporten nu då. Sjukt att IK Oskarshamns coach tar bort ett vinnande koncept genom att ändra i femmorna samt sätta in målvakten med sämst räddningsprocent som har förlorat alla matcher han stått i och byta ut killen som vunnit alla sina matcher som han har börjat från start. Och så förlorade man mot ett bottenlag som Björklöven hemma.
Veckans ord - Stekare. Slå upp det på wikipedia, det är roligt.
Veckans grej - Post-it lappar. Fan vad vi har använt dom denna veckan.
Veckans tips - Baguettekungen. Stora och bra baggisar. Passa på nu när dom e nypöönade för sen blir dom säkert mindre eller dyrare, det brukar vara så. Gratis hemkörning med. Om du har tröttnat på pizza då.


Lördag

Verkar inte vara någon som läser eftersom ingen chansade på vem jag var utklädd till på kortet i förra inlägget.

Hade tänkte plugga idag, gick sådär med det. Har småstädat lite istället och datanördat. Får se om jag kan ta mig någonstans och se fotbollen ikväll.

Igår pluggade vi i bibblan, sjukt seriöst blev det med med en massa postitlappar. Sedan hängde jag hos Osten på kvällskvisten. Käkade och glodde hockey, Mora-Oskarshamn, en mycket trevlig match som Osket vann med 3-4.

Nu ska jag följa lite fotboll här. Har spelat på strycktippset för över 200 pengar.

Jag minns för många år sedan, det var säkert nånstans 97, 98 så spelade jag ett dataspel mycket. Jag är annars inte så förtjust i dataspel. Men nu tog jag tag i mig, för man behöver nått å leka bort tankarna i, å laddade hem samma spel fast i nyaste utgåvan. Sjuk jävla skillnad i grafik må jag säga. Man kunde t.o.m. starta sin webcam så scannade spelet av ansiktet och la in mitt ansikte på soldaten, blev fan sjukt likt, kolla.




Förresten skall Lizardmannen visst vara i Sverige nu, akta er.


Feber, Ebba, Smoothies och Stekare..

Idag har jag haft feber å halsont så jag sket i skola och träning och spenderade dagen i säng och soffa.
Jag har kollat på Skärgårdsdoktorn, det är fan lite kul, dom bara super hela tiden. Och vilken kille mellan 20 och 25 har inte varit förälskad i Wilma/Ebba? Jag tror alla som ägde en tv på 90-talet känner sig träffade där.

Förresten tycker jag detta är fett roligt.

Igår jobbade jag på Balco, jag har inte varit där sedan i slutet på februari så rätt så länge sedan. Men det var kul. Några ansikten hade försvunnit och några nya hade dykt upp i kontorslandskapet.

Varför blir man sugen på onyttig mat när man mår dåligt? Jag tror ja ska göra en smoothie nu och toasts med tomat och brieost. Så kanske det blir någon film :)

Måste bara bjuda på denna bild med. Efter msn diskutioner kom samtalet upp om festen i osket förra hösten där jag var, ja gissa vem :) Hah. (åh jävlar gött me tights, as rörligt å så :D )




Måndag.

Idag var det sol i Växjö, sjukt oväntat i staden med minst antal soltimmar i landet och den näst regnigaste, hur kan man bo här?
Dagen bjöd på plugg i m-huset med boysen, sedan direkt träning och direkt vidare till maxi för att shoppa. Efter det bar det hem till Henke där jag, henke(+respektive) och pelle beställde baguetter från Baguettekungen, dom var stora och helt najs.
Efter detta har jag bara degat i min soffa, tv och lite surfande. Har hängt lite på denna sidan. Rätt kul, här är två kort på mig hur jag hade sett ut på skolfotot 1954 respektive 1978.
    
Nu blire strax bingen, i morgon är det plugg som gäller tidigt på morgonen till sena eftermiddagen och sedan Bjj-träning.
Ha det peppt.

Just det, grattis Sis på födelsedagen.



Segsöndag.

Tvättade när ja vaknat, segt som vanligt men även lika behövligt. Dagen borde ha bjudit på lite plugg men jag har fasen inte orkat så ja får gå upp tidigt i monn å sätta igång.

Igår var det fest hos Maria och Sara, det var kanoners. Innan dess ölades det på hos deras granne med. Festen bjöd på många skratt, mycket trevligt folk från överallt och ett par shottar och många öl. Sivans var dock rätt segt och jag gav upp i förtid.

Ikväll har jag varit hos Lillis och glott på film å käkat kebab. Först glodde vi på Pippi i Söderhavet, den gamla goa med Jocke med kniven å gänget. Sedan blev det Sweeney Todd, precis som alla andra Burtons filmer var den riktigt riktigt bra. Jag gillar även färgsättningen starkt, så lent på någont sätt. Bleka hudar och mycket brunt och svart. Vackert. På tal om filmer har jag snart fyllt upp nya dvd-hyllan med, har 14 platser kvar.. dags att köpa ännu en. Filmer är sånt man alltid behöver.

Sen är det nog dags att dra igång med en så kallad Veckans Lista att köra på söndagar som så många andra gör..

Veckans låt - If I Ever Leave This World Alive med Flogging, liveversion såklart, det får mig att känna ruset.
Veckans film - Sweeney Todd, ett måste!
Veckas idioti - Grejen som i veckan behandlats av rätten i Oskarshamn, hur fan kan människor vara så sjuka i huvet, lås in dom för evigt.
Veckans ord - Nederlag. Hela veckan känns som ett stort nederlag, förutom onsdagskvällens triumf i arenan.
Veckans grej - Öl. Ett givet kort, det var länge sedan jag ölade och nu blev det både fredag och lördag. Öl gör fan att man har roligt, det går inte att motbevisa.
Veckans tips - Jag har pratat om jul i min blogg på senaste tiden. Och det var även prat om julen idag med Lillis. Så mitt tips, börja spara nu, för julklapparna är fan dyra.



En vecka som gått..

Jag vet jag är slö på bloggandet nu, men det har varit mycket att göra. Har ju pluggat 150% nu och på måndag börjar det med 200%. Så veckan har inte bjudit på något direkt utöver det vanliga. Skola, häng och träning. Igår var jag och såg på hockeyderbyt mellan Växjö Lökarna och IK-pucken, slutade tyvärr 2-0. Visst två mål får man nog räkna med att släppa in på bortaplan i Växjö, men man måste producera frammåt med.

Ikväll blir det 25-års fest kombinerat med inflyttningsfest hos Maria och Sara. Det ska bli najs, jag har köpit massa finöl.

Jag sitter nu och kollar på gamla avsnitt av Rena Rama Rolf. Det är ju massa snuskiga skämt som man inte fattade när man såg det här som liten. Typ nyss satt Rolf i köket utan byxor och Nisse kommer in och frågar om Bettan har fått "morgonstund med guld i mun". Hah.



RSS 2.0